Lorencin za razvoj kontinentalnog turizma

Bez autora
Oct 29 2013

Za razvoj kontinentalnog turizma nužne su nove investicije i povećanje smještajnih kapaciteta te kreiranje bogatog turističkog proizvoda koji će privući veći broj turista, rekao je ministar turizma Darko Lorencin u Mariji Bistrici gdje je posjetio kulinarsku manifestaciju Zagorski chef. Ministar je ponovo istaknuo činjenicu da je puno teže privući turiste u kontinentalni dio Hrvatske te da, osim povećanja kvalitete i kvantitete smještajnih kapaciteta, treba kvalitetno napraviti i aranžirati turistički proizvod. U stvaranje takvog proizvoda, uz ponudu koju čine toplice i welness, treba uključiti kulturni turizam, manifestacije, gastronomiju, liječilišni turizam. Sve te komponente nužno je uključiti u kontinentalni turizma radi ostvarivanja većeg broja dolazaka i noćenja. Lorencin je ocijenio da su turistički djelatnici u Zagorju na dobrom tragu sudeći po organizaciji manifestacije poput Zagorskog chefa, natjecanja kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica.

Lorencin za razvoj kontinentalnog turizmaZa razvoj kontinentalnog turizma nužne su nove investicije i povećanje smještajnih kapaciteta te kreiranje bogatog turističkog proizvoda koji će privući veći broj turista, rekao je ministar turizma Darko Lorencin u Mariji Bistrici gdje je posjetio kulinarsku manifestaciju Zagorski chef.

Ministar je ponovo istaknuo činjenicu da je puno teže privući turiste u kontinentalni dio Hrvatske te da, osim povećanja kvalitete i kvantitete smještajnih kapaciteta, treba kvalitetno napraviti i aranžirati turistički proizvod. U stvaranje takvog proizvoda, uz ponudu koju čine toplice i welness, treba uključiti kulturni turizam, manifestacije, gastronomiju, liječilišni turizam. Sve te komponente nužno je uključiti u kontinentalni turizma radi ostvarivanja većeg broja dolazaka i noćenja, istaknuo je Lorencin.

Ocijenio je da su turistički djelatnici u Zagorju na dobrom tragu sudeći po organizaciji manifestacije poput Zagorskog chefa, natjecanja kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica.

Zagorski chef odlična je manifestacija koja afirmira zagorsku kuhinju i kulturnu baštinu i to je jedan od puteva za daljnji razvoj kontinentalnog turizma, posebice kada je u pitanju Hrvatsko zagorje i Krapinsko-zagorska županija, zaključio je Lorencin.

Titulu najboljeg zagorskog chefa osvojio Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik